Verenigingsgebouw Sint-Jan winnaar bij Rabobank-zonnepanelenactie

  

Laatste nieuws, 06-05-2022.
Alle stemmers bedankt!
Rabobank wil een actieve bijdrage leveren aan een duurzamere leefomgeving. Daarom startte zij dit voorjaar een actie om mee te investeren in zonnepanelen op buurtgebouwen in heel Nederland, waarbij tot max. 50% van de kosten voor aanschaf en installatie van de zonnepanelen gefinancierd wordt door Rabobank. Maatschappelijke gebouwen konden zich inschrijven, en leden van Rabobank konden in maart stemmen op hun favoriete gebouw. In april werd de uitslag bekend, en in de regio Uden-Veghel kwam het Boekelse Verenigingsgebouw Sint-Jan als winnaar uit de bus.

Donderdag 5 mei was de overhandiging van de cheque door Mw. Tatjana Schreuder-Tijhuis, directeur coöperatieve Rabobank, en Mw. Jeanne van Eert-van de Ven, lid van de ledenraad van Rabobank Uden Veghel, aan de Stichting De vrienden van het Sint-Jangebouw. De overhandiging vond plaats bij het Verenigingsgebouw Sint-Jan, en de stichting werd vertegenwoordigd door Gerard van de Hei van de Heemkundekring, Maria Tielemans-Hoevenaars van de Jeugdhobbyclub en Mario van Dinther van de Blok.

Zonnepanelen op het dak van het Sint Jangebouw, 15 maart 2020.

Op de foto een stukje historie: de tijdelijke huisvesting vanwege de verbouwing van het eigen pand van de Rabobank in de toen net leeg gekomen Sint-Janschool eind 1994.

Dit jaar viert Heemkundekring Sint Achten op Boeckel haar 40-jarig bestaan. En ook dit jaar is de Heemkamer al 25 jaar gehuisvest in verenigingsgebouw Sint-Jan, de voormalige Sint-Janschool. Ter gelegenheid hiervan presenteert de Heemkundekring dit jaar een paar bijzondere activiteiten.
De eerste is er een in samenwerking met de Ondernemersvereniging Boekel en daarover hoort u de komende weken meer. Een andere zal kort na de zomervakantie plaatsvinden. Niet vanwege het jubileum, maar wel in deze maand, heeft Verenigingsgebouw Sint-Jan de mogelijkheid om zonnepanelen te kunnen gaan plaatsen tegen 50% van de kosten.

Tenminste, als u hen helpt.
Hoe?
De Rabobank gaat investeren in zonnepanelen voor maatschappelijke gebouwen zoals scholen, bibliotheken, buurthuizen en verenigingsgebouwen. De leden van de Rabobank bepalen mee, welke maatschappelijke gebouwen de Rabobank helpt met verduurzamen.

Vanaf 28 februari tot en met 31 maart 2022 kunnen leden van de Rabobank online stemmen. De winnende gebouwen ontvangen van de Rabobank de helft van de kosten van aanschaf en installatie van de zonnepanelen. Dus, als u lid bent van de Rabobank, vragen wij u, stem via de Internetbankieren-app of Internetbankieren website op Verenigingsgebouw Sint-Jan, van Stichting De vrienden van het Sint-Jangebouw, Sint Janplein 22, Boekel.
Lagere energiekosten voor Verenigingsgebouw Sint-Jan, het onderkomen van Heemkundekring, Jeugdhobbyclub, BLOK, Vluchtelingenwerk, en andere gebruikers.

Alvast bedankt!