Excursie museum Krona

Reacties uitgeschakeld voor Excursie museum Krona

Beste leden en sponsoren van erfgoedvereniging Heemkundekring Sint Achten op Boeckel,

Hierbij nodigen wij u uit voor een excursie naar Museum Krona in Uden op vrijdagmiddag 10 juni.

Museum Krona maakt deel uit van een eeuwenoud, deels door zusters Birgittinessen bewoond, abdijcomplex aan de westrand van Uden. In deze omgeving wordt een van de mooiste collecties religieuze kunst van Nederland getoond. Tot de rijke collectie behoren middeleeuwse monstransen, beelden, een verzameling iconen, zilver en hedendaagse kunst. Er is ook een fraaie strak ingedeelde kruidentuin, en een museumcafé ‘De Refter’.Van 4 juni t/m 23 oktober is er ook een expositie over Dali en het surrealisme, gebaseerd op voorstellingen uit de Bijbel.
Uitgebreide informatie over het museum kunt u vinden op de internetsite van Museum Krona, www.museumkrona.nl. In de excursie zit ook een rondleiding van een uur met een gids door het museum.

Onze excursie
Datum: vrijdagmiddag 10 juni 2022
Plaats: Museum Krona, Veghelsedijk 25, 5401 PB Uden

Programma
13:00 uur Vertrek bij de Heemkamer, met eigen vervoer. (Voorkeur zoveel mogelijk samen rijden, en de kosten delen in overleg met de chauffeur.) Afstand 10 km. Parkeren gratis bij het museum. Fietsen kan natuurlijk ook; dan s.v.p. ook tijdig vertrekken.
13:20 uur Gezamenlijke entree.
Rondleiding door museum in groepen met gids (max. 15 personen per gids); tijdstip en groepsindeling wordt ter plekke bepaald; voor en na de rondleiding zijn museum en kruidentuin individueel te bezichtigen.
Consumpties individueel, op eigen initiatief en op eigen kosten.
Museum is open tot 17:00 uur.
Vertrek terug naar Boekel: tijd naar eigen voorkeur.

Kosten deelname
€ 15,- per persoon inclusief entree.
€ 5,- per persoon voor houders Museumkaart, ICOM-lid, Rembrandtkaart, of Vrienden van Krona.

Aanmelden
Aanmelden kan tot en met dinsdag 31 mei: door middel van een bankoverschrijving naar de Heemkundekring, rekeningnummer NL11 RABO 0108 0896 73 en omschrijving ‘Excursie’ en uw naam en aantal personen;
of door middel van contante betaling in de Heemkamer tijdens openingsuren met vermelding van naam en aantal personen.

We wensen de deelnemers een mooie middag toe.

Met vriendelijke groeten,
Heemkundekring Sint Achten op Boeckel, werkgroep ‘Activiteiten’