Excursie naar museum Klok & Peel en het Limburgs Openluchtmuseum.

  

Op 20 september 2019 is de jaarlijkse excursie geweest naar Museum Klok & Peel in Asten en aansluitend het Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind.

Museum Klok & Peel in Asten
De beiaardcollectie in het museum is van internationale betekenis. Tot de belangrijkste collectie behoren de klokken en beiaarden uit de Lage Landen. Daarnaast zijn klokken en bellen uit andere culturen te zien, zoals klokken uit Azië, in het bijzonder die uit China. Sinds juni 2013 is de permanente tentoonstelling ‘Asten klinkt in de Notre Dame’ te zien; een tentoonstelling over de bijzondere in Asten gegoten klok voor de Notre Dame.

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof in Nederweert-Eind
Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof is een mooi en levendig Peeldorp, waar je na het passeren van de ijzeren poort meteen terug gaat in de tijd van rond 1900. Eynderhoof is gelegen in de mooie landelijke en groene omgeving van het dorp Eind, gemeente Nederweert. Het museum wordt onderhouden, bemand en beheerd door vrijwilligers. Het museum heeft een ‘eigen gezicht’, en is weer heel anders dan het Boerenbondsmuseum in Gemert; er zijn bijv. wat meer werkplaatsen en oude ambachten te zien.