Boekelse clubs kopen Sint Jangebouw

  

Boekel, 07 april 2020.
De Stichting Sint Jangebouw, waarin bestuur van de Boekelse heemkundekring, de jeugdhobbyclub en de Boekelse lokale omroep verenigd zijn, hebben met het college van B en W overeenstemming bereikt over de aankoop van het Sint Jangebouw. 
De clubs betalen voor het gebouw plus ondergrond 430.000 euro kosten koper. Dat is precies de prijs waarvoor het college het gebouw aanvankelijk ook wilde verkopen aan het Boekelse bedrijf Adcorporate.
De stichting probeerde het afgelopen jaar het pand voor een lager bedrag in eigendom te krijgen. Daarvoor werden tal van constructies bedacht die voor B en W niet acceptabel waren. Uiteindelijk hebben de clubs besloten door de zure appel heen te bijten en dan maar de volle mep te betalen.  Wethouder Henri Willems zegt verheugd te zijn met dat besluit.
Wanneer de koop formeel een feit wordt, is nog niet bekend. Omdat het gebouw op twee kadastrale percelen staat, moet eerst precies worden uitgemeten hoeveel grond precies binnen de transactie valt. De stichting op haar beurt moet eerst nog met de investeerders, vier Boekelse ondernemers, precies hun bijdrage bij de notaris laten vastleggen.